برگزاری رویداد نیازمندیهای صنایع نان، غلات و ماکارونی و توانمندی شرکتهای دانش بنیان در این زمینه آغاز شد.
به گزارش غلات نیوز برگزاری رویداد نیازمندی های صنایع نان،غلات و ماکارونی از سوی معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری در مرکز نوآوری وفناوری غلات در 12 و 13 اسفند برگزارشد
این رویداد با عنوان ارائه نیازهای فناورانه ماکارونی نان وغلات با محوریت با محوریت کانون هماهنگی دانش صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تشکلها و انجمنهای مرتبط با این صنایع برگزار گردید.
دراین رویداد دو روزه به مواردی چون بهبود کیفیت در فرآیند پالایش غلات، افزودنیهای مناسب با شاخصهای کمترین هزینه و بالاترین کیفیت، ارتقای دقت و کیفیت در فرآیندهای کنترل کیفی، افزایش اثربخشی آنزیمها و افزودنیها و ارتقای ارزش غذایی محصولات پرداخته شد.
http://online.anyflip.com/uvzls/mhgf/mobile/index.html
به گزارش کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان، مرکز نوآوری صنعت غذا با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، پیروز حناچی شهردار تهران، دکتر پیمان صالحی و جمعی از شرکتهای نوآور و دانشبنیان در صنعت غذا افتتاح شد.
در آیین افتتاحیه این مرکز، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ایجاد این مرکز حرکت بزرگی است که از کارخانه نوآوری کلید خورد و با ایجاد دیگر کارخانهها، این روند ادامهدار شد. این مرکز هم در ساختمانی با ۸۰ سال قدمت، بازسازی و ایجاد شده است تا در اختیار نوآوران و فناوران قرار گیرد.
وی با اشاره به نقش صنعت غذا در افزایش تولید ناخالص ملی بیان کرد: صنعت غذا یکی از بزرگترین صنایع کشور است و حدود ۱۰ درصد تولید ناخالص ملی، در صنعت غذا استفاده میشود بنابراین نوآوریها در این حوزه از نظر سلامت، بهداشت و دیگر فاکتورها اهمیت بالایی دارد.
ستاری افزود: این مراکز کمک میکنند تا نوآوریها به کارخانههای بزرگ تزریق شده و به این ترتیب استارتآپها و جوانان خلاق به این حوزه ورود کنند.
وی در ادامه با اشاره به شکلگیری کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان تصریح کرد: یکی از بزرگترین مشکلات این زنجیره، تفاوت قیمت ارز است و یارانهای که به این سیستم وارد شده، نوآوریها را کاهش داده است. ساختار کلی صنعت نان کشور سنتی و نیازمند تغییر است و اکنون شرکتهای خصوصی زیادی در این زمینه شکل گرفتهاند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به تحول در صنعت نان و نقش شرکتهای دانشبنیان اظهار کرد: این شرکتها نقش تاثیرگذاری در تحول این صنعت دارند و ما یکی از کشورهای پرمصرف در حوزه نان هستیم و این صنعت باید با کمک نوآوریها متحول شود.
ستاری در پایان گفت: ایجاد زیرساخت اطلاعات یکپارچه زنجیره ارزش، نوشیدنی دیافان ویژه بیماران همودیالیزی، نمایشگاه مجازی صنعت غذا، تولید پنیر سینبیوتیک، تولید کوکی مخصوص دیابتیها، تولید حاملهای لیپیدی نانوساختار حاوی اسانسهای اکالیپتوس، آویشن، سرخارگل و چای کوهی، دستیابی به فرمولاسیون ترکیبی فایتوبیوتیک انکپسوله شده و پروبیوتیک و تهیه شربت بار بدون استفاده از هیچگونه ماده شیمیایی غلظتدهنده، طرحهایی است که در این مرکز شتابدهی میشود.
در ادامه معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: سیلوی تهران، قدیمیترین سیلوی ذخیرهسازی گندم، مکانی است که بعد از قریب به یک قرن به عنوان مرکز نوآوری صنعت غذا مورد توجه سیاستگذاران قرار گرفته است.
دکتر یزدان سیف در مراسم افتتاحیه مرکز نوآوری صنعت غذا بیان کرد: بیش از 23 درصد از ارزش افزوده صنایع، به صنعت غذا مربوط میشود چرا که از مهمترین صنایع کشور است.
وی افزود: امروز صنعت غذا سهم بزرگی در اشتغالزایی و رشد کشور دارد و توانسته بیش از 2 میلیون شغل به طور مستقیم ایجاد نماید.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به رویکرد دولت در صنعت نان گفت: علیرغم اینکه صنعت نان کشور به آلمان که محور صنعت نان در دنیا است، متمایل شده و خط تولید نان ایران به سایر کشورها صادر میشود اما دولت در سال جاری 21 هزار و 500 میلیارد تومان یارانه به صنعت آرد و نان اختصاص داده است که این رقم در سال آینده به 36 هزار میلیارد تومان خواهد رسید و قواعد ناشی از پرداخت این یارانه، موجب میشود که این صنعت در بخشهای مختلف، پیشرفت نکند.
سیف در پایان از دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به دلیل توجه به صنعت غذا تقدیر کرد.
در ادامه این مراسم، شهردار تهران گفت: در چند سال اخیر دنیا با اتفاقاتی مواجه شده که تغییرات اساسی در شکل و شمایل شهرها ایجاد کرده است.
پیروز حناچی با اشاره به پررنگ شدن بخش خصوصی در این تحولات بیان کرد: خروج کارخانههای آلاینده از شهرها، کم شدن نقش دولتها در اداره شهرها و پررنگ شدن حضور بخش خصوصی در این حوزه، از جمله این تغییرات است.
به گفته وی، تبدیل اماکن و ساختمانهای قدیمی، فرسوده و متروکه به فرصتی برای نوآوری و توسعه شهر، یکی از اولویتهای شهرداری است.
شهردار تهران با تأکید بر توانمندیهای صنعت غذا اظهار کرد: یک تحول و موج جدید به نام میراث صنعتی در کشور به راه افتاده که در این موج قرار است توسعه شهرها در اماکن قدیمی با کمک فناوری و نوآوری رقم بخورد.
حناچی به تلاشهای معاونت علمی و فناوری در این حوزه اشاره نمود و تصریح کرد: شهرداری تهران در اجرای چنین طرحهایی کنار معاونت علمی ایستاده است تا توسعه شهر تهران با استفاده از ایدههای خلاقانه و نوآورانه محقق شود. البته در نمایشگاه توانمندیهای صنعت غذای این مرکز هم دستاوردهایی مانند انواع بهبوددهندهها و پودرهای نیمهآماده، محصولات فاقد گلوتن ویژه بیماران سلیاکی، دستگاه نمونهبردار تمام اتوماتیک غلات، جوانه گندم با فراوری خاص، محصولات پکیج ماکارونی و نانهای تولیدی به نمایش درآمده است.
وی با اشاره به مرکز نوآوری صنعت غذا گفت: آنچه ما امروز در این محل میبینیم، نشاندهنده تلاش شرکت بازرگانی دولتی ایران است. تجهیزاتی که در مرکز نوآوری و سیلوی تهران فراهم شده، در هیچ صنعت دیگری قابل مشاهده نیست و این تحول، امروزه به عنوان جریان میراث صنعت است و میتوانیم آن را به یک فرصت تبدیل کنیم.
در ادامه معاون نوآوری و تجاریسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: زنجیره غذا و فناوریهای این حوزه، از اولویتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است و ما در این معاونت، به دنبال شناسایی زنجیرههای علم و فناوری هستیم.
پیمان صالحی با اشاره به تلاشهای مرحوم محمود شیخزینالدین، معاون فقید نوآوری و تجاریسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: وی در ایجاد پایههای اولیه شکلگیری این مرکز نقش بسزایی داشته و شکلگیری این نوع از مراکز، فصلالخطاب حوزه تابآوری و صنایع در وضعیت فعلی کشور است.
وی با تأکید بر استفاده از فرصتها در صنعت غذا اظهار کرد: از نظر ما نوآوری یعنی تبدیل ایده به محصول و تجاریسازی و به بازار رساندن آن. در همین راستا هم در تلاشیم تا در مرحله بعدی، زیرساختهای توسعه برای گسترش مرکز نوآوری را اجرایی کنیم.
صالحی با بیان اینکه امروز باید نوآوری را در کشور شتاب دهیم، تصریح کرد: با بازسازی اماکن فرسوده، بیش از یک میلیون مترمربع به نظام نوآوری کشور اضافه شده است. این مراکز و فضاهای قدیمی در دل شهرها و با نمادهای کهن خود بازسازی میشوند تا روند توسعه نوآوری کشور را شتاب دهند. این مرکز در سیلویی با مساحت ۱۲۰۰ متر مربع و قدمت ۸۰ سال ایجاد شده است.